Plaatsen om te reizen in december

December kan je onderdompelen in de vreugdevolle sfeer van een witte winter op het noordelijk halfrond of je laten genieten van de warmte van de zomers op het zuidelijk halfrond.

Overzicht

  1. Italië
  2. Frankrijk
  3. Noorwegen
  4. Oostenrijk
  5. Denemarken
  6. Nieuw-Zeeland
  7. Australië
  8. Chili
  9. Argentinië
  10. Costa Rica
Plaatsen om te reizen in december

Italië

De mensenmassa’s zijn na de zomermaanden naar huis teruggekeerd om je een meer authentieke sfeer te geven terwijl je bruisende kerstmarkten of de mis in het Vaticaan ontdekt, het luxe wintersportparadijs van de Alpen omarmt of je overgeeft aan de prachtige winkelpassages en ambachtelijke producten in de hele regio.

Frankrijk

December in Frankrijk voelt authentiek. Vrijwel geen mensenmassa’s maken het hele land toegankelijk en kerstmarkten dragen bij aan de feestelijke sfeer.

Wintersporten halen de besneeuwde bergen in, thermale baden maken warmte mogelijk en stijlvolle winkels weerspiegelen de beroemde reputatie van Frankrijk als modehoofdstad.

Of je nu op zoek bent naar wintertruffels of geïnteresseerd bent in het vieren van seizoensfestivals, Frankrijk in december is een bestemming waar je je hart kunt ophalen.

Noorwegen

Noorwegen is een paradijs van sneeuw en avontuur in de winter. Het feestelijke vakantieseizoen brengt licht in de lange donkere nachten, met feesten die de poolcirkel overschrijden zonder de zomerdrukte.

De winter voelt spannend aan, met eindeloze kansen om het noorderlicht te zien of trekkende walvissen die door de fjorden trekken. Van kansen om te skiën of sleeën tussen bestemmingen, wintersporten tot kerstmarkten, Noorwegen in december laat een uniek soort majesteit zien.

Oostenrijk

December in Oostenrijk belichaamt de wonderen van de winter en maakt het een van de drukste periodes van het jaar om te bezoeken.

Gloeiende kerstmarkten, feestelijke lichtshows en seizoensgebonden charmes lokken reizigers van over de hele wereld, verder gelokt door de belofte van luxe skiresorts in het hele Alpengebied.

Van skiën tot sneeuwschoenwandelen, van kunst tot keizerlijke gratie, Oostenrijk in december kan voelen als een intiem uitje dat tijdloze charme en grandeur weerspiegelt, van de Dolomieten tot de Donau.

Read More : Beste toeristische attracties in Saoedi-Arabië

Denemarken

Verrassend gezellig, vol kerstsfeer en majestueus besneeuwd, Denemarken in de winter is een feestelijke bestemming. Vier het seizoen met levendige vakantiemarkten en ontdek het oogverblindende noorderlicht dat boven de sneeuw danst.

Schaats, geniet van een rustgevende sauna en geniet van de antieke steden of de connectie met de beroemde verhalenverteller van Denemarken. In december bewijst Denemarken zijn reputatie als een van de gelukkigste landen ter wereld en je kunt tijdens je reis genieten van alles wat het land te bieden heeft.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is dynamisch in december, met de belofte van eindeloze avonturen in de zomer op het zuidelijk halfrond. Volop zonnige dagen maken het een uitzonderlijke tijd om te watersporten, de wandelpaden op te gaan of naar de stranden te reizen.

Ga op zoek naar walvissen langs de kustlijn, leer meer over de Maori-cultuur of beleef nieuwe avonturen, van gevierde wijnen tot fantastisch surfen. Ontdek de levendige kleuren van lupinen of de indrukwekkende bergtoppen terwijl je geniet van hoe Nieuw-Zeeland het fantastische tot leven brengt.

Australië

December vangt de grootsheid van de zomer in Australië en het zuidelijk halfrond.

De temperaturen zijn overal in het land warm, wat zorgt voor grotere menigtes op de beroemde stranden, hete woestijndagen in het Red Centre en het begin van het natte seizoen voor de tropische gebieden langs de Top End en het noorden van Queensland.

Of je nu wilt luieren op het zand van de Whitsundays, wilt genieten van de kleurrijke koralen van het Great Barrier Reef of de kosmopolitische sfeer van steden als Melbourne en Sydney wilt verkennen, december is een feestelijke tijd in Australië.

Chili

December in Chili werpt een helder licht op het natuurschoon dat zich uitstrekt van de noordelijke Atacamawoestijn tot het zuidelijke Patagonische ijsveld. December luidt het hart van de zomer in op het zuidelijk halfrond en brengt warmte en prachtige kleuren terug in het landschap.

Terwijl de drukte begint toe te nemen, vooral rond Patagonië, is december een geweldige tijd om het fascinerende landschap te verkennen dat je kan meenemen van gletsjermeren tot sterrenhemels, langs epische wandelpaden of naar gevierde wijngebieden, zelfs naar de legendarische Moai-beelden van Paaseiland.

Argentinië

December in Argentinië brengt leven in de zomer op het zuidelijk halfrond. Het warme weer verspreidt zich van de kustlijn naar de Patagonische steppe, voordat de drukte van het hoogseizoen arriveert.

De regens van het tropische noorden trechteren door de donderende watervallen van Iguazu, terwijl de heldere hemel en de warme dagen de gletsjers van Patagonië binnen handbereik brengen.

Van de legendes van de tango in Buenos Aires tot de natuurlijke pracht van de Andes, van de traditionele asado tot een passie voor futbol, Argentinië in december kan elke avontuurlijke geest bevredigen.

Costa Rica

Misty volcanic peaks, trekking beneath jungle canopies, peaceful beach escapes, or intimate mountain resorts highlight the possibilities of Costa Rica in December. The dry season brings comfortable temperatures across the country, which also attracts growing crowds.

From searching for raucous macaws to finding nesting sea turtles, lounging on golden sands or soaring through the sky on zipline trails, Costa Rica in December is the essence of the Pura Vida spirit.

News Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *