Dit zijn 5 plaatsen om te bezoeken in India om sneeuwval te zien in november

Voor Noord- en West-Indiërs begint de winter half november en duurt tot februari. Dit geldt echter niet voor bergstations en Oost-India. Op veel bestemmingen begint de sneeuwval al in oktober.

Ladakh

Kasjmir, Jammu & Kasjmir

Lachung, Sikkim

Auli, Uttarakhand

Kufri, Himachal Pradesh

Dit zijn 5 plaatsen om te bezoeken in India om sneeuwval te zien in november

Ladakh

Ladakh in de winter is getuige van een adembenemend wit landschap dat een perfecte achtergrond vormt voor het maken van foto’s en herinneringen. Het meer begint te bevriezen en de temperatuur begint te dalen tot onder 0°C. Ook de Zanskar rivier begint te bevriezen.

Kasjmir, Jammu & Kasjmir

Sonmarg, Gulmarg en Pahalgam zijn enkele van de beroemde bestemmingen in Kasjmir waar in november sneeuw valt. Stel je voor dat de temperatuur onder 0°C zakt en de paden bedekt zijn met verse en zachte sneeuw.

Skiën en snowboarden zijn populaire activiteiten waar toeristen en de plaatselijke bevolking zich graag aan overgeven. Kashmir is ook een van de weinige bestemmingen in India waar het in november het koudst is.

Lachung, Sikkim

Er is een nulpunt in de buurt van Lachung, Sikkim. Het is bijna altijd bedekt met sneeuw, omdat het 9.600 voet boven de zeespiegel ligt, waardoor het een perfecte plek is om een vakantie te plannen. Omdat het geen bekende toeristische plek is, zijn er geen avontuurlijke activiteiten, maar wel veel mooie uitzichten.

Auli, Uttarakhand

In november valt er sneeuw in Auli. Het weelderige landschap trekt veel toeristen en adrenalinejunkies. Het ligt op een hoogte van ongeveer 9.200 voet boven zeeniveau.

Het is een populaire wandel- en skibestemming in India. De toeristische plek wordt omringd door eikenbomen en kegeldragende planten en biedt een panoramisch uitzicht op het Himalayagebergte. Je kunt hier ook een vakantie plannen rond een jaarlijkse sportwedstrijd die wordt georganiseerd door het Uttarakhand Tourism Department.

Lees meer: Plaatsen om te reizen in december

Kufri, Himachal Pradesh

De winters in Kufri beginnen pas in oktober en lopen door tot maart. Het is een heuvelstation in de buurt van Shimla (onbekende feiten over Shimla), de hoofdstad van Himachal Pradesh. Van rustige straten tot prachtige uitzichten, het is een betoverende bestemming om in november te bezoeken in India.

Er zijn ook talloze avontuurlijke activiteiten te doen in Kufri, waaronder sneeuwballengevechten, trektochten, schaatsen, snowboarden en skiën.

News Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *