Beste toeristische attracties in Saoedi-Arabië

Ondanks het feit dat Saoedi-Arabië een van de rijkste landen in het Midden-Oosten is op het gebied van cultuur en geschiedenis, klinkt het misschien niet alsof het hoog op je lijstje staat van plaatsen om naartoe te gaan. De Saoedische regering streeft ernaar om dat te veranderen sinds het land in 2018 is begonnen met het uitgeven van toeristenpas, waardoor meer conventionele bezoekers welkom zijn.

Mensen die er nog nooit zijn geweest, zien Saoedi-Arabië vaak als een een-truc pony – “de” locatie voor religieus toerisme en woestijnsafari’s – niets meer, maar het koninkrijk is eigenlijk een veelzijdige plek met een breed scala aan attracties, zowel modern als historisch.

Mekka

Een reis naar Saoedi-Arabië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de stad Mekka, een stad die beroemd is als de geboorteplaats van de islam. De plaats is al lang een populaire trekpleister voor moslimtoeristen en elke moslim is zelfs verplicht om ten minste één keer in zijn leven een pelgrimstocht naar Mekka te maken als hij over de financiële middelen beschikt.

Het is belangrijk om te weten dat niet-moslims de stad Mekka niet mogen betreden, inclusief het gebied rond de beroemde Kaaba steen.

Mada’in Saleh

Een prachtige archeologische site met indrukwekkende architectuur van de Nabateeërs – oude Arabische kolonisten die het noorden van Arabië bewoonden. De stammen verschenen voor het eerst in 6 v. Chr. en een bezoek aan Mada’in Saleh geeft je inzicht in hun geschiedenis en levensstijl met de vele lege Nabateaanse graven, die in enorme rotsen zijn uitgehouwen. De site is getuige geweest van meer dan tweeduizend jaar ontwikkeling in taal en cultuur door de vele beschavingen die kwamen en vertrokken.

Andere aanbevolen historische bezienswaardigheden in de omgeving zijn het oude dorp Al Ula, de leeuwentombes, de olifantenrots en de Lehyan-bibliotheek.

De Rode Zee

Een hotspot om te duiken, snorkelen en meer dan 1200 soorten zeeleven en koralen te ontdekken. Zwem naast de vele felgekleurde vissen en kijk of je de snelste vis ter wereld – de zeilvis – kunt overtreffen, die met 68 mijl per uur zwemt. De Rode Zee heeft een bloeiende aquatische biodiversiteit dankzij de koraalriffen. De kustlijn is 1.240 mijl lang en sommige zijn zelfs al 7.000 jaar oud.

Experts zeggen ook dat zwemmen in de Rode Zee gezond voor je is omdat het zoutgehalte de bloedsomloop kan verbeteren. Het water is ongeveer 35% zouter dan de meeste zeeën, dus je kunt er zelfs zonder zorgen drijven.

Er wordt gesuggereerd dat de Rode Zee zijn naam dankt aan de seizoensgebonden algen die het water donker oranjerood maken. Anderen beweren dat het komt door Harei Edom, de roodgekleurde bergketen in de buurt. Het water is het hele jaar door warm genoeg, met temperaturen tussen 18°C en 29°C.

Lees meer : Op bezoek bij Belgrado vs Sarajevo

Janadriyah Festival

Dit culturele extravaganza wil je niet missen. Het Janadriyah Festival is een jaarlijks festival in Riyad waar je enkele van de oudste huizen uit de regio kunt bekijken, kunt genieten van traditionele dansen en optredens uit heel Saoedi-Arabië, tal van snuisterijen kunt kopen en een ruime keuze aan traditionele gerechten kunt proeven. Verschillende delen van het evenement zijn gewijd aan verschillende regio’s in het koninkrijk, waaronder een paar andere landen, dus je kunt de architectuur, kunst en het eten bekijken dat uniek is voor elke regio. Het evenement is geschikt voor mensen van alle leeftijden.

News Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *